Siem Reap’te Bir Güzel Bir Restoran: Kirin Marry

Siem Reap’e vardığımda akşam olmak üzereydi ve yağmur yağıyordu. Kaldığım otelin kayda değer bir restoranı olmayınca dışarı çıkıp bir restoran aramaya başladım. Şanslıymışım ki ‘Kirin Marry’ adlı bir restorana denk geldim. Kirin Marry, müslüman bir aile tarafından işletilen bir restoran. Haliyle yemekleri de Kamboçya yemeklerine nazaran damak tadımıza biraz daha uygun. Girişte gümüş hediyelik eşyaların satıldığı küçük bir dükkan bulunduğundan karanlıkta ilk başta restoran olmadığını düşündüm. Masaları görünce “Burası bir restoran heralde.” der gibi dışarıdan bakarken çalışanlardan biri beni içeri davet etti. Türkiye’den geldiğimi söyledikten sonra, hem restoran sahibi ile hem de kızları ile biraz muhabbet ettik. Bir aile işletmesi olarak mutfakta da serviste de aynı aileden kişiler çalışıyordu. Sonradan öğrendiğime göre restoranın da içerisinde yer aldığı geniş yapıda bir de küçük otelleri varmış. Sık sık müslüman aileleri ağırladıklarını söylediler. ‘Kirin Marry’ adlı bu restorana toplamda 4 kez geldim. Bazen ücretsiz çay, bazense meyve tabağı ikram ettiler. Siem Reap’te kaldığım günlerdeki akşam yemeklerim için burayı tercih ettim ve çok beğendim. Sizlere de tavsiye ederim.

Baharatlı Kızarmış Tavuk Sote (3 Dolar / 55 TL)

Acı kırmızı biber, yerel otlar, chia çiçeği (bitkisi) ve bol baharatlı bir şekilde hazırlanmış bir tavuk yemeğiydi. Çok beğendiğimi söylemeliyim yalnız biraz acıydı. Yemeğin yanında pilav ve çayla servis edildi ama bizim içtiğimiz klasik çaylardan değildi. Bir sürahinin içerisinde servis edilen, açık renkli ve bitki aromalı bir “ılık” çaydı. Güzel değildi diyemem ama çay deyince bizim milletçe beklentimiz biraz farklı tabi.

Fried herbs with chicken kirin mary

Kızarmış Sebzeli ve Tavuklu Pilav (3 Dolar / 55 TL)

Yanında tatlı bir sosla birlikte servis edildi. Yemeğin malzemeleri arasında; pilav, tavuk parçaları, kırmızı biber, bir iki çeşit sebze (ne olduğunu bilemedim ama güzeldi), baharat, birkaç çeşit bitki ve yumurta vardı. Sebze ve tavukla karışık hazırlanan pilavı beğendim. Anne eli değmiş gibiydi. Tane tane, yumuşak ve hafif baharat aromalıydı. Yemeğin ardından servis edilen çay ve meyve tabağını da ekleyince, sipariş edeni mutlu eden bir yemek seçeneği olduğunu söyleyebilirim.

Fried rice with chicken and vegetables kirin mary

Kızarmış Karışık Sebze ve Pilav (2.50 Dolar / 45 TL)

Yemeğin malzemeleri; kırmızı dolmalık biber, brokoli, karnabahar, sarı dolmalık biber, soğan ve havuçtan oluşuyordu. Sebzeler hafif bir sebze suyu içerisinde, tat versin diye eklenmiş birkaç çeşit bitki ile geldi. Sebzeler tam kararında pişirilmişti ve vitaminleri kaybolmasın diye hafif diri olarak servis edildi. Yanında gelen pilav ise biraz fazlaydı açıkçası. Et yemekleri sevmeyenler için güzel bir seçenek diyebilirim.

Fried vegetables with rice kirin mary restaurant

“Pattaya”: Kızarmış Sebzeli Pilav (3 Dolar / 55 TL)

Menüdeki farklı görüntüsü ilgimi çekince denemek istedim. Bu yemekteki yumurtayı kullanış şekline bayıldım. Yemeğin malzemeleri arasında; doğranmış yeşil fasülye, havuç, çeşitli ot ve baharatlar vardı. Yemeğin tadı iyiydi ama ben asıl şeklini daha çok beğendim. Evde yemek yaparken kullanılabilir.

Pattaya - Kızarmış Sebzeli ve Pilavlı Yumurta - Siem Reap'in En İyi Restoranları

Otlu Baharatlı Kızarmış Et (3.50 Dolar / 65 TL)

Bu yemeği sipariş ederken bana özellikle sordular acılı mı olsun acısız mı diye. Ete bir tat da o versin diye acılı olsun dedim. Neredeyse dünyanın en acı biberlerinden biri ile geleceğinden habersizdim tabi. Et ile birlikte küçük kırmızı acı biberlerden bir tanesini yedikten sonra gözümden yaş geldi. Artık biraz tanışmış olduğumuzdan dolayı da çalışanlarla karşılıklı gülüştük. Yalnız etin tadı beklediğim kadar iyi değildi. Bilmiyorum belki de acının etkisinden öyle geldi.

Fried herbs with beef, hot chilies

Rambutan Meyvesi (Ücretsiz İkram)

Görüntüsü dikkat çekici olan bu tropikal meyveyi nasıl yiyeceğimi düşünürken çalışanlardan yardım istedim. Önünüzde duran meyveyi nasıl yiyeceğinizi düşünmek çok tuhaf bir duygu gerçekten. Bana bir bıçak bile getirdiler ama elle açılabileceğini de gösterdiler. Görüntüsü gibi tadı da ilginç. İçinden kocaman bir çekirdek çıkıyor. Çekirdeğin etrafını saran ince zar şeklinde şeffaf bir meyvesi var. Tadı sarı üzüm gibi ama daha sade. Özellikle gidip alınacak kadar güzel mi bilemiyorum ama denediğime de sevindim.

Rabutan Meyvesi - Güneydoğu Asya'nın Tropikal Meyveleri
Bu Yazıyı Paylaşın
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top